Θέλουμε ένα X-MEN Reboot εδώ και τώρα. (Και ιδού 7 λόγοι.)

by Αντρέι Κοτσεργκίν

Πριν μερικές μέρες το The Hollywood Reporter έβγαλε ‘βρώμα’ ότι η FOX το σκέφτεται πολύ σοβαρά να προχωρήσει σε ένα ακόμη reboot των X-MEN. Οι αρνητικές κριτικές και οι χλιαρές εισπράξεις που αποκόμισε το X-MEN : APOCALYPSE σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα συμβόλαια των superstars, πλέον, ηθοποιών  Jennifer Lawrence, Michael Fassbender και James McAvoy έληξαν και η εταιρεία θα πρέπει να τα σκάσει χοντρά για να τα ανανεώσει,  ωθούν τους παραγωγούς να προβούν σε μια ακόμη μετάλλαξη του πετυχημένου franchise. O Simon Kinberg  παραμένει στον ρόλο του παραγωγού – σεναριογράφου όμως όπως δείχνουν τα πράγματα ο σκηνοθέτης Bryan Singer αναμένεται να αποχαιρετήσει τους ήρωες που ο ίδιος έφερε για πρώτη φορά στις οθόνες μας το 2000. Από το X-MEN, που βγήκε στις αίθουσες μέσα σε μια εποχή όπου οι superhero ταινίες ήταν ακόμα ριψοκίνδυνη υπόθεση, μέχρι και το Apocalypse που δεν μπόρεσε να κάνει την διαφορά ανάμεσα στον πλουραλισμό που διακατέχει πλέον το συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος, η διαδρομή ήταν πραγματικά απολαυστική. Και ας είχε και τα σκαμπανεβάσματα της. Όμως η αλήθεια είναι ότι οι κινηματογραφικοί X-MEN αν και γνώρισαν την αποδοχή και την αγάπη του κοινού, δύσκολα μπορείς να πεις ότι λατρεύτηκαν από αυτό. Οι X-MEN δεν κατάφεραν να γίνουν ποτέ τους AVENGERS και ας είχαν όλο το υπόβαθρο για να το επιτύχουν. Τώρα όμως που η αλλαγή χτυπάει την εξώπορτα της έπαυλης X δίνεται η ευκαιρία στους συντελεστές να δημιουργήσουν κάτι το εξαιρετικά ενδιαφέρον και δυνατό. Πάμε όμως να δούμε 7 λόγους – τρόπους για τους οποίους ένα reboot της σειράς, αν όχι επιτακτική ανάγκη, είναι σίγουρα καλοδεχούμενο.

7.Το X-MEN : APOCALYPSE

xb1

Κατά τραγική ειρωνεία ο Apocalypse μπορεί να νικήθηκε από την ομάδα του Καθηγητή X στην τελευταία ταινία των X-MEN όμως έξω από τις κινηματογραφικές οθόνες μάλλον τελικά κατάφερε να τους συντρίψει… Το X-MEN : Apocalypse δέχτηκε, δίκαια, κάκιστες κριτικές ενώ και εμπορικά απογοήτευσε μιας και παρά το τεράστιο του μπάτζετ όχι μόνο δεν κατάφερε να ξεπεράσει σε εισπράξεις το X-MEN : Days of Future Past αλλά έφαγε και την σκόνη του λεχρίτη DEADPOOL που σάρωσε τα ταμεία. Σαν να μην έφτανε αυτό, το APOCALYPSE προσπάθησε να μας συστήσει στην επόμενη γενιά των X-MEN που όμως δεν κατάφερε να συγκινήσει μιας και οι περισσότεροι νέοι χαρακτήρες, με αποκορύφωμα τους Cyclops, Jean Grey και Storm, ήταν επιεικώς αδιάφοροι. Ακόμα και το ‘DARK PHOENIX SAGA’ για το οποίο η ταινία βιάστηκε υπερβολικά να προετοιμάσει το έδαφος έμοιαζε πρόχειρο, αδιάφορο και βεβιασμένο. Ο Φοίνικας κάηκε πριν καν καλά, καλά ανάψει και όπως δείχνουν τα πράγματα πολύ δύσκολα θα αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του…

6.No more Magneto

xb2

Ναι ο Magneto είναι ο πιο εμβληματικός ανταγωνιστής των X-MEN και οι Ian McKellen και Michael Fassbender τον ενσάρκωσαν ιδανικά. Αλλά μήπως είναι καιρός να δούμε και κάναν άλλον villain να κλέβει την παράσταση ? Ο Άρχοντας του Μαγνητισμού έχει μονοπωλήσει και τις έξι X-MEN ταινίες. Τον γνωρίσαμε ως αντίπαλο, στην συνέχεια ως σύμμαχο, ξανά αντίπαλο, μέλος της ομάδας, ξανά ως αντίπαλο αλλά και στο τέλος πάλι σαν σύμμαχο και φίλο… Κάπου η φάση κούρασε και ίσως να ήρθε ο καιρός να ψιθυρίσει η FOX ‘No more Magneto’ και να δούμε κάναν νέο κεντρικό μεγάλο Villain. Για κάνα δυο ταινίες τουλάχιστον !

5.Να δοθεί βάση σε όλους τους χαρακτήρες

xb3

Αλήθεια πόσοι από σας στεναχωρηθήκατε με τον θάνατο του Havok στην τελευταία ταινία ?….

Με το που κυκλοφόρησε το πρώτο trailer του X-MEN : APOCALYPSE όλοι μας αναρωτηθήκαμε το ίδιο πράγμα : Που είναι ο Wolverine ?! Ναι ο Logan αποτελούσε πάντα τον αγαπημένο χαρακτήρα των οπαδών των X-MEN όμως αντίθετα με τα comics και το animated series, όπου και εκεί ο Wolverine ναι μεν ξεχώριζε αλλά ποτέ του ΔΕΝ επισκίαζε τους υπόλοιπους χαρακτήρες, στις ταινίες κατάφερε να κλέψει σχεδόν αποκλειστικά την παράσταση ρίχνοντας στο καναβάτσο τα περισσότερα από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Οι τέσσερις από τις έξι ταινίες περιστρέφονται γύρω από τον Wolverine ενώ και στις υπόλοιπες εμφανίζεται ως cameo για να ικανοποιηθούν οι εξαρτημένοι οπαδοί. Αυτό οφείλεται όχι τόσο στην εξαιρετική ερμηνεία του Hugh Jackman ,που ταυτίστηκε για πάντα με τον ρόλο, όσο στο γεγονός ότι οι Kinberg και Singer απέτυχαν ή αμέλησαν να χτίσουν και να αναδείξουν χαρακτήρες όπως οι Storm, Colossus, Rogue ενώ παραμέλησαν σε εγκληματικό βαθμό την ηγετική παρουσία του Cyclops όπως τον ξέραμε από τα comics. Πρόσθεσε σε όλα αυτά και το γεγονός ότι δεν είδαμε ποτέ μας τον Gambit στις τάξεις της ομάδας και ότι η καλύτερη κινηματογραφική παρουσία του Κολοσσού ήταν στο… Deadpool και δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι στο reboot θα πρέπει να δοθεί πολύ περισσότερη βάση στην ανάπτυξη των συγκεκριμένων χαρακτήρων. Και ναι ο Wolverine πάντα ήταν ο αγαπημένος του κοινού αλλά ρώτα δέκα οπαδούς των ταινιών ποιος είναι ο αγαπημένος τους χαρακτήρας και οι δέκα θα σου πουν τον Logan αν όμως ρωτήσεις δέκα fans των comics και του animated series θα ακούσεις και 4,5 διαφορετικά ονόματα και έτσι πρέπει να γίνεται.

4.Ο Wolverine

xb4

Ένας από τους βασικούς λόγους που το reboot αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη για τους X-MEN είναι η αποχώρηση του Hugh Jackman από τον ρόλο του Wolverine. Σπάνια ένας ηθοποιός έχει ταυτιστεί τόσο με έναν ρόλο. Ο Hugh έδωσε σάρκα και αδαμάντινα οστά σε έναν από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες και αγαπήθηκε από τους οπαδούς σε σημείο υστερίας. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας υπάρχει από το 2000 πολύ πριν από τον IRON MAN του Robert Downey Jr και αυτό τον καθιστά πλέον κλασσικό. Το franchise των X-MEN έχει σχέση εξάρτησης με τον Logan και θα ήταν αδιανόητο να συνέχιζε να υπάρχει χωρίς τον Logan στις τάξεις του. Υπήρξε φυσικά μια ιδέα να αντικατασταθεί ο Wolverine με την θηλυκή εκδοχή της X-23 αλλά δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας fan που να ενθουσιάστηκε με την συγκεκριμένη ιδέα… Ένα reboot θα δώσει την δυνατότητα στην FOX να κάνει recast τον ρόλο και θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε μια νέα συναρπαστική εκδοχή του.

3.Να δώσουμε επιτέλους χρώμα στους X-MEN

xb5

Ναι ο Bryan Singer έφερε στην ζωή τους X-MEN το 2000 και μας χάρισε δυο φοβερές ταινίες (X2, Days of Future Past) όμως η αλήθεια είναι ότι ποτέ του δεν κατάφερε να πιάσει τον παλμό και την ουσία των X-MEN. Από την αρχή έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις του να απομακρυνθεί από τις πολύχρωμες και υπερβολικές σελίδες των comics και επέλεξε να προσδώσει μια πιο ανθρώπινη και σκοτεινή διάσταση στους ήρωες του. Και αυτό ήταν Λάθος. Οι X-MEN ΔΕΝ είναι ο Batman του Nolan. Με το να στερείς από τους χαρακτήρες το χρώμα και την εκκεντρικότητα τους ουσιαστικά καταργείς όλα όσα πρεσβεύουν ο Καθηγητής Xavier και οι μεταλλαγμένοι μαθητές τους. ‘Να είσαι υπερήφανος για αυτό που είσαι’ είναι το βασικό νόημα των X-MEN εδώ και δεκαετίες και το μεγαλύτερο επίτευγμα των συγκεκριμένων χαρακτήρων είναι ότι αγωνίζονται καθημερινά για να υπερασπιστούν την μοναδικότητα τους σε ένα σύμπαν που τους φοβάται και τους μισεί. Ο μεγαλύτερος εχθρός των X-MEN ΔΕΝ είναι ο Magneto αλλά η κοινωνία των απλών ανθρώπων και αυτό ο Singer δεν μπόρεσε να το αποτυπώσει ποτέ του. Το να βάζεις την Raven να λέει κάθε λίγο και λιγάκι ‘Mutant and Proud’ ειλικρινά δεν έχει την παραμικρή συναισθηματική επίδραση επάνω στο κοινό… Ο μοναδικός τρόπος για να αποδοθεί σωστά το νόημα των X-MEN είναι η επιστροφή στην μοναδικότητα του χρώματος και της διαφορετικότητας που συναντάμε στις σελίδες των comics και προς αυτή την μεριά πρέπει να κινηθεί το reboot.

2.Θέλουμε μια All-Star ομάδα

xb6

Δεν χρειάζεται επεξήγηση. Απλά βάλτε όλα τα βαριά χαρτιά μέσα να παίξουν μπαλίτσα !

1.Να αναλάβει επιτέλους η MARVEL.

xb7

Ναι το ξέρω ότι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση η FOX να δώσει τα δικαιώματα των X-MEN στην MARVEL μιας και το franchise παραμένει χρυσωρυχείο όμως μια συνεργασία τύπου ‘CIVIL WAR SPIDER-MAN’ θα ωφελούσε τους πάντες ! Ένα reboot που θα έδινε στους X-MEN την ευκαιρία να συνεργαστούν (ή και να πλακωθούν) με τους AVENGERS θα σκόρπαγε υπέρμετρο ενθουσιασμό στους fans, θα άνοιγε τον δρόμο για νέες συναρπαστικές ιστορίες – crossovers και θα γκρέμιζε το Box Office. Just Do it !

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: